Lang genomineerd voor prestigieuze Belgische eretitel, twee concurrenten

Lang genomineerd voor prestigieuze Belgische eretitel, twee concurrenten

20-05-2021 17:26 Laatste update: 17:53
27

Noa Lang maakt kans op de titel Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De 21-jarige Nederlander van Club Brugge is een van de drie genomineerden. Hij concurreert met Raphael Holzhauser van Beerschot en KRC Genk-spits Paul Onuachu om de prestigieuze eretitel.

Lang kwam vorige zomer op huurbasis over van Ajax en groeide razendsnel uit tot een sensatie in België. Hij kan met veertien doelpunten en acht assists in 24 wedstrijden uitstekende statistieken voorleggen. Club Brugge is bovendien op weg naar een derde opeenvolgende titel op rij. Overigens maakt Lang na dit seizoen voor een afgesproken bedrag van zes miljoen euro definitief de overstap naar Blauw-Zwart.

Holzhauser is de spelverdeler van Beerschot en telt zestien doelpunten en zestien assists in 34 competitiewedstrijden. KRC Genk-aanvaller Onuachu is de topscorer van de competitie met 29 doelpunten in 33 wedstrijden. De winnaar treedt in de voetsporen van Hans Vanaken, die net als Lang uitkomt voor Club Brugge. Overigens is Lang ook genomineerd voor de titel Jongere van het Jaar.