FC Utrecht wijst op reglementen: 'Die voorzien in deze situatie'

FC Utrecht wijst op reglementen: 'Die voorzien in deze situatie'

20-05-2021 18:48
255

FC Utrecht heeft absoluut geen begrip voor het besluit van de KNVB om de finale van de play-offs om Europees voetbal te verplaatsen naar zondag. De Domstedelingen vinden het opvallend dat de bond nu wél afwijkt van de reglementen.

Door het Eurovisie Songfestival mogen Feyenoord en FC Utrecht niet op zaterdagavond aantreden in De Kuip. De KNVB besloot het duel met een dag uit te stellen, maar dat is tegen het zere been van Utrecht, dat een kort geding heeft aangespannen.

"De reglementen zijn vorig jaar uitgebreid besproken met alle betrokkenen en geaccordeerd en recent nog aangepast ", zegt Utrecht-directeur Thijs van Es tegen de NOS. "Juist omdat niet iedere situatie was beschreven in eerdere reglementen. Nu de reglementen juist in deze situaties voorzien en duidelijkheid creëren, onafhankelijk van welke club, of welk moment, vinden wij ook dat ze gevolgd moeten worden."

"Voor FC Utrecht is het een voordeel om op neutraal terrein te spelen. Als je daarvan afstapt, benadeel je dus ook FC Utrecht", vervolgt Van Es, die de kansen van de Domstedelingen in het kort geding op vijftig procent schat. "We gaan morgen naar de echte VAR en dan gaan we het horen. Ik heb er vertrouwen in", reageert hij ook bij ESPN.

FC Utrecht liep vorig jaar Europees voetbal mis, omdat de bekerfinale tegen Feyenoord niet meer werd gespeeld na het afbreken van de competities vanwege corona. Ook in de Eredivisie greep de club mis: de Domstedelingen hadden een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo, maar Willem II had drie punten meer en ging Europa in.