Heracles verrast en haalt ex-Feyenoorder Basaçikoglu terug naar Nederland

Heracles verrast en haalt ex-Feyenoorder Basaçikoglu terug naar Nederland

20-05-2021 19:31 Laatste update: 19:38
97

Heracles Almelo heeft zich verrassend versterkt met Bilal Basaçikoglu. De 26-jarige buitenspeler komt over van het Turkse Gaziantep FK, waar hij transfervrij kon vertrekken door een aflopend contract.

Basaçikoglu tekende donderdag een contract voor twee seizoenen met de optie voor een extra jaar in het Polman Stadion, waardoor hij terugkeert in de Eredivisie. Hij speelde eerder voor sc Heerenveen en Feyenoord. In 2018 verkochten de Rotterdammers hem aan Kayserispor, waarna hij ook nog voor Trabzonspor en Gaziantep uitkwam.

De vleugelaanvaller is de eerste versterking van Heracles voor het nieuwe seizoen. "Hier wil ik weer aantonen wat ik kan", laat hij weten op de clubsite van de Almeloërs. "Als ik de oude Bilal kan laten zien ben ik er zeker van dat ik veel kan betekenen voor Heracles Almelo. Ik weet dat dit een warme club is die spelers een kans geeft. Hopelijk gaan we er samen iets moois van maken. Ik ben een man van de assists, maar pak ook graag een doelpunt mee."

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met Basaçikoglu. "Bilal is 26 jaar oud, heeft ervaring en kan kwaliteit toevoegen aan onze selectie. Hij heeft een stormachtig begin van zijn carrière gehad en kwam via sc Heerenveen en Feyenoord in het buitenland terecht. We kennen Bilal van zijn tijd in de Eredivisie en hebben ook zijn laatste jaren uitgebreid geanalyseerd. Het is aan ons om hem weer op zijn oude niveau te krijgen. Dat moet hij vooral zelf doen, maar daar gaan wij hem als club bij helpen."