Valbuena ziet Benzema terugkeren in Franse selectie: 'Deschamps is de winnaar'

Valbuena ziet Benzema terugkeren in Franse selectie: 'Deschamps is de winnaar'

21-05-2021 09:52 Laatste update: 10:00
49

Mathieu Valbuena laat zich niet in de kaarten kijken na de terugkeer van Karim Benzema in het Franse elftal. De aanvallende middenvelder van Olympiakos Piraeus is slachtoffer in het sekstapeschandaal, waarin ook de spits van Real Madrid een rol speelde.

Benzema was sinds het incident in 2015 persona non grata bij Les Bleus, maar voor het EK doet bondscoach Didier Deschamps nu toch een beroep op hem. "Of de bondscoach mij gebeld heeft? Nee, en ik verwacht niets van niemand", reageert Valbuena bij RMC Sport. Hij is zelf inmiddels in Griekenland actief. "Als je in de top speelt, dan praat iedereen met je. Als je een beetje van de radar verdwijnt, verwacht je niets meer van niemand. Ik leef mijn leven en ik geniet op het veld."

De 52-voudig international houdt zich op de vlakte over de terugkeer van Benzema. "Ik heb daar geen commentaar op. Als hij wat extra's brengt voor het Franse team, dan is dat des te beter voor Les Bleus. Het is een keuze van de bondscoach. In mijn ogen zal Deschamps sowieso als winnaar uit de bus komen. Als het goed gaat, dan heeft hij het goed gedaan in een lastige situatie. Als Frankrijk minder presteert, zullen ze hem dat niet kwalijk nemen."

Overigens heeft Benzema de aantijgingen altijd ontkend. Hij moet zich in oktober voor de rechter verantwoorden.