VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

23-05-2021 11:15
85

Het is weer tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar! Jullie mogen iedere dag één speler per positie nomineren: deze keer is het de beurt aan de beste aanvallende middenvelders van het Eredivisie-seizoen 2020/2021.

Davy Klaassen (Ajax)
Hij is niet voor niets 'Mister 1-0': Klaassen werd door Ajax teruggehaald als controleur, maar vooral als nummer tien heeft hij laten zien van grote waarde te zijn. Hij vertolkte onder meer een hoofdrol in de topper tegen AZ in april. De oogst is twaalf goals en drie assists dit Eredivisie-seizoen. Deze zomer lonkt ook nog deelname aan het EK met Oranje.

Wedden

Meer odds

Oussama Tannane (Vitesse)
Samen met Bazoer was Tannane dit seizoen de grote smaakmaker van het sterk presterende Vitesse. De Marokkaan is soms een enfant terrible, maar vaker blonk hij uit met technische hoogstandjes en zijn heerlijke traptechniek. Hij was dit seizoen zeven keer trefzeker en gaf negen assists. Tannane liet al weten dat hij het graag weer een stapje hogerop wil proberen.

Rai Vloet (Heracles Almelo)
Van Heracles kreeg Vloet een nieuwe kans in de Eredivisie en die heeft hij met beide handen aangegrepen. Hij was dé grote man bij de Tukkers met zestien treffers en zeven assists. Daarmee was de vormgever van de ploeg van Frank Wormuth bij 23 van de 42 Almelose goals direct betrokken. Het zijn indrukwekkende cijfers bij de nummer negen van de ranglijst.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Flemming koppelde sterke optredens voor Fortuna aan een uitstekend rendement. Met twaalf goals en zeven assists nam de 22-jarige Amsterdammer de ploeg van coach Sjors Ultee regelmatig bij de hand. Flemming is altijd in beweging en daarmee lastig te bespelen. Hij heeft bovendien met zowel links als rechts een uitstekende trap.

Tomas Suslov (FC Groningen)
Suslov groeit steeds meer uit tot een belangrijke pion in het elftal van trainer Danny Buijs. De Slowaak is pas achttien jaar, maar toch al basisspeler in Groningen. Zijn aandeel in de Groningse productie was twee doelpunten en vijf assists. Hij maakt deel uit van de EK-selectie van zijn land, waarmee hem deze zomer een mooie ervaring wacht.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
De FC Utrecht-speler van het jaar deed de geruchten die hem in verband brachten met Feyenoord af als onzin, maar het zegt wel iets over zijn sterke seizoen. Met elf goals en vijf assists loodste Van de Streek zijn ploeg naar de zesde plaats. Zondag moet de beloning volgen in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Feyenoord.

Richard van der Venne (RKC Waalwijk)
Van der Venne was vijf jaar geleden nog amateurvoetballer, maar dit seizoen nam hij RKC regelmatig bij de hand. De karaktervoetballer uit Oss bewandelt de Dirk Kuyt-route: iedere keer blijkt hij een stapje hoger mee te kunnen. Hij had met vier goals en drie assists een aanzienlijk aandeel in de handhaving van RKC op het hoogste niveau.

Sergio Peña (FC Emmen)
Eind 2020 leek Peña vooral in aanmerking te komen voor de Flop-lijstjes, maar de laatste maanden presteerde hij weer net zo indrukwekkend als vorig seizoen. De creatieve Peruviaan floreerde weer en heel even leek hij FC Emmen nog te kunnen behoeden voor degradatie met zes goals en drie assists. Dat lukte niet, maar de clubs zullen in de rij staan.

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controleurs