'Emmen ontloopt straf: aanklager laat onderzoek naar 'aanmoedigingspremie' varen'

'Emmen ontloopt straf: aanklager laat onderzoek naar 'aanmoedigingspremie' varen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 mei 2021 om 21:12vr 21-05-2021 om 21:12

De aanklager betaald voetbal heeft besloten om geen actie te ondernemen naar aanleiding van de vermeende aanmoedigingspremie die FC Emmen aan Fortuna Sittard zou hebben aangeboden. FC Emmen zou tijdig hebben ingezien dat dit in strijd was met de reglementen.

De aanklager heeft besloten om van verdere vervolging van Emmen af te zien, zo weet 1Limburg. Ze startten afgelopen week een vooronderzoek naar de vermeende aanmoedigingspremie, maar FC Emmen zou tijdig hebben beseft dat het uitreiken van dergelijke premies tegen de regels was. Spelers van de club uit Drenthe hadden contact gezocht met Fortuna-collega's, maar daar is geen vervolg aan gegeven.

Dat is reden geweest voor de aanklager om de zaak te seponeren. FC Emmen, dat eerder al ontkende een officiële premie in het vooruitzicht te hebben gesteld, gaat dus vrijuit. De club uit Drenthe had er hoe dan ook weinig aan gehad, omdat Fortuna met 2-1 bij concurrent Willem II verloor. Enkele dagen later verloren Dick Lukkien en zijn mannen in de play-offs ook nog eens van NAC Breda, waardoor het afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws