'Rampseizoen' van Bruma bijna ten einde: 'In gesprek met meerdere clubs'

'Rampseizoen' van Bruma bijna ten einde: 'In gesprek met meerdere clubs'

22-05-2021 09:45 Laatste update: 10:04
70

Zonder een minuut in actie te komen in de Bundesliga eindigt zaterdagmiddag het seizoen van Jeffrey Bruma bij VfL Wolfsburg. De oud-verdediger van PSV vertrekt deze zomer bij de Duitse club en is blij dat het seizoen erop zit.

De thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 is de laatste kans voor Bruma om dit seizoen in actie te komen voor zijn club Wolfsburg. Dit kalenderjaar speelde Bruma nog geen minuut. Zijn laatste optreden voor Wolfsburg was in december 2020, tijdens de bekerwedstrijd tegen SV Sandhausen. "In alle eerlijkheid ben ik erg blij dat het seizoen er bijna op zit", vertelt Bruma in gesprek met Kicker. "Dan kan ik dit seizoen snel gaan vergeten en opnieuw beginnen na de zomer."

Wedden

Meer odds

Bruma vertrekt deze zomer bij Wolfsburg, maar weet niet of hij ook Duitsland gaat verlaten. "Ik wil niet te veel vertellen, maar ik ben momenteel in gesprek met meerdere clubs. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat ik Duitsland ga verlaten." Het was voor Bruma een zeer moeizaam seizoen. De centrumverdediger kwam niet in de plannen voor en zat vaak niet eens bij de wedstrijdselectie.

In de winter kreeg Bruma de mogelijkheid om te vertrekken, maar de oud-PSV’er koos ervoor om te blijven. Achteraf misschien een verkeerde keuze, geeft hij zelf toe. "Het is een zeer moeilijke situatie, het doet pijn. Als je fit bent en toch niet speelt zijn dat zware condities om in te leven. Ik ging een tijd lang naar de training terwijl ik wist dat ik toch geen rol van betekenis ging spelen in de wedstrijden."