Miljardair Boekhoorn stapt definitief in bij NEC: 'Goede zaak voor de club'

Miljardair Boekhoorn stapt definitief in bij NEC: 'Goede zaak voor de club'

22-05-2021 09:59 Laatste update: 10:03
115

Miljardair Marcel Boekhoorn neemt definitief de regie over bij NEC. De 61-jarige zakenman wil van de club uit Nijmegen een serieuze eredivisionist maken.

Dat meldt De Gelderlander zaterdagochtend. Van een overname is echter geen sprake, laat een anonieme bron weten tegenover de krant. "Marcel vindt dat een voetbalclub het eigendom moet zijn van de fans, van de mensen die van het club houden. Hij wil de club helpen, de structuur verbeteren en zorgen dat NEC financieel weer gezond wordt. Dat doet hij uit liefde voor de club."

Boekhoorn is al jaren als geldschieter verbonden aan NEC. In al die jaren gingen de geruchten over een machtsovername veelvuldig rond. "Nu stapt Boekhoorn ook echt in", aldus Leen Looijen, lid van de raad van commissarissen bij NEC. "En dat is een heel goede zaak voor de club."

"Dit proces is al een langere tijd bezig", vervolgt Looijen, die daarmee direct ontkent dat Boekhoorn nu instapt omdat NEC nog maar één wedstrijd verwijderd is van promotie naar de Eredivisie. "Er wordt nu bewust beleid uitgestippeld. NEC moet weer een stabiele eredivisionist worden."