NEC-routinier houdt ploeggenoten rustig: 'Niet nadenken en alles geven'

NEC-routinier houdt ploeggenoten rustig: 'Niet nadenken en alles geven'

22-05-2021 23:30
22

Édgar Barreto wil met zijn NEC naar de Eredivisie. De Paraguayaan, die afgelopen zomer na dertien jaar in de Serie A terugkeerde in Nijmegen, krijgt zondagavond de kans om de ploeg al in het eerste seizoen na zijn comeback naar het hoogste niveau te leiden.

Barreto is één van de leiders van NEC, dat een vrij jonge ploeg heeft. Het is aan de 36-jarige Paraguayaan om zijn ploeggenoten rustig te houden. "Dat geef ik ze ook mee op de dag voor de finale", zegt hij tegen De Gelderlander. "Ze moeten niet te veel nadenken. Weet dat je alles moet geven. Als wij dat doen, kan het niet verkeerd gaan. En natuurlijk moeten ze ook rustig slapen."

Het contract van de routinier loopt tot medio 2022 en dus zou hij volgend seizoen op zijn oude dag nog in de Eredivisie actief kunnen zijn. "Ik ben teruggekomen om te promoveren met NEC. Het is belangrijk voor de club, voor de mensen en voor al onze families. Dat voel ik hier in de stad. De club naar de Eredivisie brengen is voor mij belangrijker dan dat ik er volgend seizoen zelf zou spelen."

Om volgend seizoen op het hoogste niveau actief te zijn, moet NEC zondagavond zien te winnen van NAC Breda. Onder toeziend oog van tweeduizend fans zal er om 18.00 uur afgetrapt worden in het Rat Verlegh Stadion.