Go Ahead en RKC zorgden voor stukje historie: 'Er klopte niets aan die wedstrijd'

Go Ahead en RKC zorgden voor stukje historie: 'Er klopte niets aan die wedstrijd'

23-05-2021 08:31
12

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk om promotie naar de Eredivisie. Het wordt door velen gezien als de play-off-finale van de eeuw. Hoofdrolspeler Stijn Spierings blikt, twee jaar na dato, terug op het spectaculaire duel.

Spierings schoot RKC destijds in de laatste seconden van de blessuretijd naar de Eredivisie. "Eigenlijk klopte er aan die wedstrijd helemaal niets", begint hij in gesprek met ESPN. "Je kan de samenvatting aan iedereen laten zien. Ook al hou je niet van voetbal. Het scoreverloop, de spanning, alle emoties en vooral hoe het publiek op alles reageert."

Het doelpunt van Spierings, de 4-4, was een bijzondere. "Het is dat ik weken in zo'n echt goede flow zat, want twee jaar eerder had ik die bal de parkeerplaats opgeschoten. Op een foto zie je dat die bal er nooit in kan, omdat er verschillende Go Ahead-spelers voor de bal staan. Maar op een foto nog geen miniseconde later komt er als het ware een soort pad vrij voor die bal om heen te gaan. Alsof Go Ahead een rode loper voor me uitrolde om te scoren."

Twintig baco
Mario Bilate maakte er zelfs nog 4-5 van. Het feest onder de RKC-spelers barstte vervolgens los. "Op dat moment was ik echt in een vorm van extase", vervolgt Spierings. "Je beseft je dan echt niet wat er allemaal gebeurt. De samenvatting heb ik de eerste week op repeat gehad, daar kon ik de hele dag naar kijken. Maar dat interview meteen na de wedstrijd kan ik echt niet terugkijken. Het lijkt net alsof ik twintig baco op heb. Jan Joost van Gangelen stond voor mijn gevoel ook meteen op dat veld en ik was met mijn hoofd op een hele andere plek."