Moisander treurt mee met Werder-fans: 'Kan alleen zeggen dat het ons spijt...'

Moisander treurt mee met Werder-fans: 'Kan alleen zeggen dat het ons spijt...'

23-05-2021 10:23
47

Werder Bremen speelt volgend seizoen in de Tweede Bundesliga. De ploeg degradeerde zaterdag uit de Bundesliga, tot grote teleurstelling van Niklas Moisander. De voormalig Ajax-verdediger biedt zijn excuses aan aan de fans.

Het zijn onrustige weken bij Werder Bremen. Vorige week zondag werd trainer Florian Kohfeldt op straat gezet na de 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Augsburg. Clubicoon Thomas Schaaf stond voor de groep in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar hij kon degradatie niet meer afwenden. Werder verloor van Borussia Mönchengladbach (2-4), terwijl concurrent FC Köln met 1-0 won van Schalke 04.

"Wij zijn hier als team verantwoordelijk voor", vertelt een verslagen Moisander na de degradatie op de clubwebsite. "Na de 0-2 zege bij Arminia Bielefeld op 10 maart stonden we er nog goed voor. Sindsdien hebben we negen van de tien wedstrijden verloren, en één keer gelijkgespeeld... Dan kunnen we moeilijk zeggen dat we het verdienen om in de Bundesliga te blijven."

Moisander trekt dus het boetekleed aan. "Een trieste dag voor de club, de stad en de fans. Ze hebben ons zó geweldig gesteund de afgelopen jaren. Ik kan alleen zeggen dat het ons spijt..."