'Makkelijk praten, maar verschil tussen 3 ton in Nederland of ergens 3 miljoen'

'Makkelijk praten, maar verschil tussen 3 ton in Nederland of ergens 3 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 23 mei 2021 om 12:14zo 23-05-2021 om 12:14

Jody Lukoki kende in 2011 een opvallend debuut in het eerste elftal van Ajax, waarna zijn carrière al even opvallend verliep. De 28-jarige rechtsbuiten deelde in zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdammers een panna uit aan Tim de Cler in De Klassieker.

Toen de bal al achter was besloot Lukoki de routinier door de benen te spelen. Het zorgde voor gejuich van de Ajax-fans, maar trainer Frank de Boer was er minder blij mee. Hij stuurde hem na afloop naar de kleedkamer van de Rotterdammers. "Ik was nog heel klein en klopte aan", zegt Lukoki tegen Voetbal International. Met trillende stem zei hij: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan meneer De Cler." De linksback vergaf het talent snel.

Van een doorbraak bij Ajax kwam het niet. Via SC Cambuur en PEC Zwolle belandde Lukoki bij het Bulgaarse Ludogorets. Het afgelopen jaar speelde hij voor het Turkse Malatyaspor, waar de aanvaller zijn contract liet ontbinden. Aan interesse is geen gebrek. "Vanuit Nederland, Amerika, de Emiraten en China. De keuze is eigenlijk: ga ik voor het financiële plaatje of probeer ik ergens weer in de picture te komen?", laat een eerlijke Lukoki weten.

"Het is allemaal wel makkelijk praten, maar zeg maar eens nee als je zo'n vet contract voor je hebt liggen. Het is wel een verschilletje als je ergens twee of drie miljoen netto kunt verdienen of drie of vier ton bruto zoals in Nederland. Ik voetbal omdat ik het leuk vind, maar ook om mezelf financieel onafhankelijk te spelen", aldus Lukoki.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws