'Knopje ging even om' bij Janssen: 'Fer had rood kunnen krijgen en wij penalty'

'Knopje ging even om' bij Janssen: 'Fer had rood kunnen krijgen en wij penalty'

23-05-2021 14:55
93

Willem Janssen was teleurgesteld in het optreden van zijn FC Utrecht in de finale van de play-offs. De aanvoerder van de Domstedelingen ging met zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 onderuit tegen Feyenoord.

"In de eerste helft waren we onszelf niet", constateerde Janssen voor de camera van ESPN. "Na rust ontbrandde het pas, pakten we langzaam de grip. Feyenoord loerde vooral op onze fouten, maar we kregen zelf een paar echte kansen. Ik hoorde ook dat de bal nog wel op elf meter had gekund en dat Leroy Fer rood had kunnen krijgen na een tackle op Sander van de Streek. Dat was een behoorlijke tackle, maar uiteindelijk hebben we het zelf laten liggen."

Janssen was in de slotfase de aanstichter van een opstootje, waarbij hij een gele kaart kreeg vanwege een harde tackle op Uros Spajic. "Op dat moment kwam alles even samen en moesten de emoties er even uit. Dat had ik beter niet kunnen doen. Dit was mijn derde finale in De Kuip tegen Feyenoord, na twee bekerfinales. Dat wil je bekronen. Als dat niet lukt, gaat het knopje even om. We willen graag dat stapje maken, maar het lukt steeds niet."