Van Hooijdonk: 'Misschien beter om te gaan, maar de fans maken het me moeilijk'

Van Hooijdonk: 'Misschien beter om te gaan, maar de fans maken het me moeilijk'

23-05-2021 21:13 Laatste update: 21:28
69

Sydney van Hooijdonk heeft een rumoerig seizoen achter de rug, dat in mineur is geëindigd. De 21-jarige spits sluit na de verloren finalewedstrijden tegen NEC – waarin NAC naast promotie heeft gegrepen – niet uit dat hij zijn laatste wedstrijd in Bredase dienst heeft gespeeld.

De Zoon Van was dit seizoen clubtopscorer met vijftien competitiegoals, maar was lang niet altijd zeker van een basisplek. Een enkele keer kreeg hij zelfs maar één minuut speeltijd van trainer Maurice Steijn. Bovendien loopt zijn contract op 30 juni af. "Of ik blijf? Dat weet ik echt niet", heeft hij laten weten aan ESPN. "Maar ik heb in een ander interview gezegd: de kans is aannemelijk dat dit mijn laatste wedstrijd was, als je kijkt naar wat er allemaal is gebeurd dit seizoen."

Van Hooijdonk werd tijdens de winterstop al gelinkt aan een vertrek uit Breda. Na het mislopen van de promotie zal hij zijn opties op een rijtje zetten. "Ook op mentaal vlak is het soms lastig geweest. Maar ik ben altijd wel sterk gebleven, niet gebroken. Maar wel altijd in mijn hoofd gehad: misschien is het wel beter om verder te gaan." De aanwezigheid van de NAC-fans zou echter een factor kunnen zijn om tóch in het Rat Verlegh Stadion te blijven. "Als ik nu dan weer kijk naar die mensen... Dat is ook weer niet normaal. Ze hebben het me moeilijk gemaakt, laten we het daarop houden."