Meijer (NEC) lyrisch na stunt: 'Nooit iemand gezien die zó gek is van z'n sport'

Meijer (NEC) lyrisch na stunt: 'Nooit iemand gezien die zó gek is van z'n sport'

23-05-2021 21:51 Laatste update: 22:05
40

Trainer Rogier Meijer heeft na de promotie van NEC mooie woorden over voor Jonathan Okita en Édgar Barreto. Eerstgenoemde maakte de winnende goal namens de Nijmegenaren in de finale van de play-offs, terwijl laatstgenoemde één van de steunpilaren van de ploeg is.

Voor de camera van ESPN krijgt Meijer de winnende goal van Okita te zien, die de bal met de buitenkant van zijn voet in het NAC-doel werkte. "Dit is Jonathan Okita. Als je hem deze play-offs hebt gezien... Ik ben enorm trots op hem", vertelt de 39-jarige oefenmeester. "We zijn heel veel met hem bezig geweest. Het is een enorme twijfelaar, hij denkt veel na. Hij wil zó graag belangrijk zijn. Als dat niet lukt, dan gaat hij van alles proberen."

Vervolgens krijgt Meijer de vraag of Baretto met NEC meegaat naar de Eredivisie. "Laat ik het zo zeggen: Baretto is in mijn ogen de beste speler van de Keuken Kampioen Divisie aan de bal. Ik denk dat hij volgend seizoen een enorm goede rol kan vervullen", antwoordt hij. "Ik heb nog nooit iemand gezien die zó bezeten is van zijn sport en zo goed met jongens omgaat."

Het besef dat Meijer volgend seizoen met zijn ploeg actief is in de Eredivisie, moet nog indalen bij hem. "Ik denk dat we het over een paar weken pas beseffen. We hebben het heel moeilijk gehad, het moeilijkste van alle drie de wedstrijden. De jongens hebben zo hard gevochten... Je hebt in dit soort wedstrijden ook geluk nodig en dat was er vandaag", besluit de Doetinchemmer.