Botman en Lille doorbreken hegemonie van Paris Saint-Germain

Botman en Lille doorbreken hegemonie van Paris Saint-Germain

Gepubliceerd: zondag 23 mei 2021 om 22:48zo 23-05-2021 om 22:48

Laatste update: zondag 23 mei 2021 om 23:12zo 23-05-2021 om 23:12

LOSC is voor het eerst in tien jaar tijd kampioen van Frankrijk geworden. Een zenuwslopend slot van de Ligue 1 werd door de club van Sven Botman tot een goed einde gebracht: 1-2 bij Angers. De competitie werd de afgelopen seizoenen gedomineerd door Paris Saint-Germain, maar Lille heeft de hegemonie van de steenrijke club uit Parijs doorbroken.

Lille deed het hele seizoen knap mee om de landstitel in de Ligue 1, ook toen de Franse media de druk op begonnen te voeren. De spelers van trainer Christophe Galtier zijn nauwelijks gewend aan titelstress en dus lagen uitglijders op de loer. Maar Lille bleef zich tot het einde presenteren als absolute titelkandidaat en sleepte zondagavond de buit binnen.

Na de misstap van vorige week tegen Saint-Étienne móest Lille winnen om kampioen van Frankrijk te worden. PSG lag op de loer en moest hetzelfde doen bij Brest. Lille begon wat onwennig aan de kampioenswedstrijd, maar kwam via Jonathan David wel al na tien minuten op voorsprong. PSG liet dat na. Neymar miste een strafschop, maar door een eigen doelpunt van Romain Faivre kwamen de Parijzenaars alsnog op een voorsprong. Dat gebeurde na 37 minuten.

Toen topschutter Burak Yilmaz er vlak voor de theepauze 0-2 van maakte, kwam de titel wel heel dichtbij voor Lille. Maar nummer dertien Angers legde zich niet neer bij een nederlaag en dwong Lille in de tweede helft tot het uiterste. Bij Lille was het beste er wel vanaf. Angers kwam vlak voor tijd nog terug tot 1-2 via Angelo Fulgini, maar tijd voor de gelijkmaker was er niet meer.

En dus wordt niet PSG, maar Lille kampioen van Frankrijk. De club uit Noord-Frankrijk eindigt het seizoen met 83 punten. PSG kwam één punt tekort. AS Monaco sprokkelde 78 punten bij elkaar en gaat de voorronde van de Champions League in. Het Olympique Lyon van Memphis Depay moet het doen met Europa League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws