Spanje laat Ramos thuis, geen Real Madrid in EK-selectie: 'Dit is het beste'

Spanje laat Ramos thuis, geen Real Madrid in EK-selectie: 'Dit is het beste'

24-05-2021 12:44 Laatste update: 12:53
70

Bondscoach Luis Enrique heeft tekst en uitleg gegeven over de afwezigheid van Sergio Ramos in de EK-selectie van Spanje. Het was geen gemakkelijke beslissing, laat hij weten.

Enrique neemt Ramos niet mee, omdat de 180-voudig international en aanvoerder van Spanje dit seizoen te weinig heeft gespeeld bij Real Madrid. De verdediger kampte met een gescheurde meniscus, spierblessures en een coronabesmetting. Onlangs maakte hij zijn rentree, maar voor Enrique is het niet genoeg.

"Hij heeft dit seizoen niet gespeeld", chargeert de Spaanse bondscoach bij de bekendmaking van zijn EK-selectie. "Zondag heb ik hem ingelicht. Het was een moeilijke, maar zeer doordachte beslissing. Ik heb hem geadviseerd naar zichzelf te luisteren en aan de slag te gaan met zijn herstel."

De geboren Fransman Aymeric Laporte is wél opgeroepen. "Dat heeft niets met Ramos te maken", benadrukt Enrique. "Hij is een topspeler in één van de beste teams ter wereld. Het is niet terecht om Laporte te linken aan Ramos. Ik heb alle respect en bewondering voor Sergio, maar ik doe wat het beste is wat voor het team."

Het feit dat Ramos het EK mist, zorgt voor grote consternatie in Spanje. Opvallend genoeg is geen enkele speler van Real Madrid opgeroepen. Enrique: "Elke beslissing met Ramos zou bekritiseerd worden. Ik hoop en wens dat het niet van invloed is op mijn spelers."