Wehrmann levert bijdrage in bekerfinale en sluit halfjaar bij Luzern in stijl af

Wehrmann levert bijdrage in bekerfinale en sluit halfjaar bij Luzern in stijl af

Gepubliceerd: maandag 24 mei 2021 om 17:57ma 24-05-2021 om 17:57

Jordy Wehrmann heeft een aardige bijdrage geleverd aan de bekerwinst van FC Luzern. De ploeg legde beslag op de Zwitserse beker door af te rekenen met FC St. Gallen. Feyenoord-huurling Wehrmann nam één van de Luzern-goals voor zijn rekening.

Wehrmann staat de laatste duels vrijwel altijd in de basis staat bij Luzern. Dat was in de bekerfinale niet anders. In de eerste helft kwam Luzern al op voorsprong: Ibrahima Ndiaye scoorde de 0-1 namens de op papier uitspelende ploeg.

Nog geen vijf minuten later liet Wehrmann van zich horen: de 22-jarige Hagenaar nam de bal in de zestien van St. Gallen fraai aan met de borst, waarna hij laag in het doel schoot: 0-2. Vlak voor rust deed Chukwubuike Adamu nog wel wat terug namens St. Gallen. Pascal Schürpf zorgde met de 1-3 echter voor de beslissing in de wedstrijd.

Daardoor wint Wehrmann met Luzern zijn eerste prijs in het betaald voetbal. De controleur sluit daarmee een goed halfjaar bij de club in stijl af. Of de Feyenoord-huurling volgend seizoen weer bij Luzern speelt, is nog niet bekend. De Zwitserse club heeft via een koopoptie de mogelijkheid om Wehrmann definitief over te nemen van Feyenoord, maar het is nog niet bekend of die ook gelicht wordt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws