Van Hooijdonk deelt sneertje uit: 'Denk dat trainer niet heel groot fan van me is'

Van Hooijdonk deelt sneertje uit: 'Denk dat trainer niet heel groot fan van me is'

24-05-2021 18:32
116

Sydney van Hooijdonk denkt dat NAC Breda-trainer Maurice Steijn geen fan is van hem. De 21-jarige spits moest in de finale van de play-offs tegen NEC, niet voor het eerst dit seizoen, op de bank zitten. Daar baalt Van Hooijdonk erg van.

"Dit is pijnlijk. Dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen, waarin je belangrijk wilt zijn en kúnt zijn, maar het is de trainer die beslist", vertelt Van Hooijdonk na de nederlaag tegen NEC aan De Telegraaf. "Wat dat is tussen ons en of ik op mijn tong moet bijten? De trainer is denk ik niet een heel groot fan van me, ik denk dat ik dat wel kan zeggen. Privé kunnen we oké met elkaar, we zijn echt geen vijanden. Maar laat ik het zo zeggen: in de relatie trainer/speler, heb ik wel eens meer vertrouwen gevoeld."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk kon wel genieten van de steun van de supporters, zoals hij ook al aangaf voor de camera van ESPN. "Deze club is écht gek en héél groot", vertelt de spits over de sfeeracties van de supporters voorafgaand aan het duel met NEC. "Dat is echt niet normaal. Ik zag mijn vrienden, hoe iedereen helemaal gek werd. Ik weet wat dit met ze doet. De adrenaline giert dan door je lijf. Dan wil je maar één ding, dat is het veld op en vlammen. Dan op de bank zitten, vind ik zó verschrikkelijk."

Dit seizoen was Van Hooijdonk goed voor in totaal zestien goals in de competitie en play-offs. De zoon van Pierre van Hooijdonk beschikt bij NAC over een aflopend contract. Van Hooijdonk vertelde in een ander interview al dat het 'aannemelijk' is dat hij vertrekt uit Breda.