NEC-routinier niet verrast door promotie: 'De Eredivisie gaat mij zeker zien'

NEC-routinier niet verrast door promotie: 'De Eredivisie gaat mij zeker zien'

25-05-2021 10:31
29

Voor routinier Edgar Barreto kwam de promotie van NEC niet als een hele grote verrassing. De Paraguayaanse middenvelder kwam in de zomer terug naar Nijmegen en zag direct dat er heel veel potentie in de selectie zat.

De 36-jarige Barreto keerde met een zeer simpel plan terug naar Nederland. "Ik wilde deze club en de mensen eromheen graag helpen. Ik had hier een geweldige tijd gehad en mijn familie ook", doelt de middenvelder op zijn eerdere periode bij NEC (van 2003 tot 2007, red.). "Nu ik 36 ben, wil ik plezier maken", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De ervaren Barreto groeide al snel uit tot een van de steunpilaren van de ploeg van trainer Rogier Meijer. Afgelopen zondag promoveerde NEC, met Barreto, naar de Eredivisie. "Niemand had verwacht dat we zouden kunnen promoveren, maar ik zag eigenlijk al meteen een hoog niveau in deze spelersgroep. Ik zag de jongens spelen en was onder de indruk", aldus Barreto.

Ondanks zijn leeftijd denkt Barreto, zeker vanwege de promotie, nog niet aan stoppen. "De Eredivisie gaat mij volgend seizoen zeker zien. Ik heb er nog zin in en voel me nog goed. Wat mijn geheim is? Ik werk hard, leef ervoor, ben altijd zo goed mogelijk bezig geweest met elke training. Je moet een prof zijn, elke dag gebruiken om beter te worden. Dat heb ik ook geprobeerd over te brengen op de jonge jongens."