'Ik ben blij dat Ten Hag en Overmars voor een transfer gingen liggen'

'Ik ben blij dat Ten Hag en Overmars voor een transfer gingen liggen'

26-05-2021 08:14
83

Edson Álvarez was begin 2021 bankzitter bij Ajax en moest het lange tijd zonder zijn vriendin en dochter stellen, maar inmiddels is alles anders. Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen is trots, laat hij weten aan Ajax Showtime.

Álvarez kwam in 2019 voor vijftien miljoen euro over van América en moest Matthijs de Ligt opvolgen. Hij belandde echter op het middenveld, áls hij al speelde. Bovendien kon zijn gezin – door toedoen van de wetgeving in Nederland – niet permanent bij hem inwonen, waardoor Álvarez het moeilijk had tijdens zijn eerste maanden in Nederland. "Besef dat hij op elf uur vliegen woonde en zijn vrouw en kind steeds weer moest missen", aldus Van Kooperen. "Dat doet pijn en als je dan ook nog buiten de boot valt, is het extra zwaar. Het was dus een combinatie van hetgeen zich in zijn privéleven afspeelde en het minder spelen."

Aan het begin van dit kalenderjaar leek hij nog hard op weg naar Valencia. "Valencia wilde hem heel graag, maar kon weinig. Ajax wilde hem liever niet kwijt en als de financiële kant dan ook niet goed is voor Ajax, wordt het lastig", blikt zijn zaakwaarnemer terug. Van Kooperen is trainer Erik ten Hag en directeur spelersbeleid Marc Overmars achteraf dankbaar. "Ik ben blij dat Erik ten Hag en Marc Overmars achter hem zijn blijven staan en voor een transfer gingen liggen. Zij verrichten geweldig werk voor Ajax."

El Machín is sinds de wintermaanden gegroeid als voetballer én als mens, ziet zijn belangenbehartiger. "Ik weet dat Ten Hag heel erg met Edson met bepaalde dingen bezig is. Daarin heeft Edson stappen gemaakt", vertelt Van Kooperen. "Natuurlijk is hij aan de bal beter geworden en straalt hij meer vertrouwen uit, maar ik vind hem als mens gegroeid. Hij en zijn vriendin zijn 23 jaar oud en komen hier in een andere wereld. Dat kost tijd en die tijd moeten die jongens zichzelf ook gunnen."