Veerman twijfelt aan mogelijke Schöne-rol: 'Keek niet elk Ajax-duel naar hem'

Veerman twijfelt aan mogelijke Schöne-rol: 'Keek niet elk Ajax-duel naar hem'

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 11:05do 27-05-2021 om 11:05

Laatste update: donderdag 27 mei 2021 om 11:48do 27-05-2021 om 11:48

Het is voor Henk Veerman 'een serieus probleem' dat Joey Veerman volgende zomer waarschijnlijk vertrekt bij sc Heerenveen. De dertigjarige spits had een goede connectie met de 22-jarige middenvelder, wat Heerenveen relatief veel goals opleverde.

In de podcast van Omrop Fryslân komt een mogelijk vertrek van Joey Veerman ter sprake. "Dan verandert het enorm. Dat is voor mij een serieus probleem", reageert Henk Veerman eerlijk, waarna hij vertelt over de toekomst van naamgenoot Joey. "Ik heb dingen gelezen over Atalanta Bergamo, Rangers FC, Celtic, PSV, Ajax en AZ. Ik verwacht dat hij naar één van die clubs toegaat. Ik denk ook dat Joey een meerwaarde is voor elke club in Nederland."

Veerman wordt ook gevraagd of Lasse Schöne de rol van Joey kan overnemen, bij een vertrek van laatstgenoemde. "Ik vind hem echt een geweldige speler, maar ik weet niet of Lasse een Joey is. Hij heeft een compleet andere rol. Het zou kunnen. Ik zat ook niet iedere wedstrijd van Ajax te kijken naar Schöne", besluit Veerman lachend.

Dit seizoen was Joey Veerman goed voor zeven goals en tien assists bij Heerenveen. De middenvelder kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg op een teleurstellende twaalfde plek eindigde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws