'Van Nistelrooy stelde zich voor aan mij: die bescheiden cultuur sprak mij aan'

'Van Nistelrooy stelde zich voor aan mij: die bescheiden cultuur sprak mij aan'

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 13:58do 27-05-2021 om 13:58

Mark Spenkelink heeft op zijn 24ste al een bijzondere carrière achter de rug, al heeft hij nog maar vijf wedstrijden als prof in de benen. De sluitpost uit Borne verruilde Go Ahead Eagles in november 2019 voor een avontuur in Zweden, maar streek één jaar later plots bij PSV neer.

Spenkelink keepte dit seizoen drie keer namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij eigenlijk weer in Zweden aan de slag wilde. "Plotseling ontving ik een bericht via Facebook Messenger van Albert van der Sleen, de keeperstrainer van Jong PSV. Acht jaar eerder had ik hem voor het laatst gesproken. Tijdens een stage in de jeugdopleiding van sc Heerenveen trainde ik twee keer onder hem", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Sindsdien bestond het contact uit liken van berichten op Facebook. Nu informeerde hij hoe het me ging en waar ik dat seizoen zou gaan spelen."

Dat bleek uiteindelijk PSV te worden: Spenkelink werd uitgenodigd voor een trainingsstage. "Jeroen Zoet was nog niet vertrokken waardoor PSV me geen aanbieding kon doen. Op eigen initiatief bleef ik nog een week. Nu ik zo dichtbij was, wilde ik het vuur warmhouden. Toen Zoet bij Spezia tekende, kwam er een plek vrij en mocht ik die invullen." De doelman genoot van de familiale sfeer op De Herdgang, ondanks alle grote namen die er rondliepen. "Tijdens mijn eerste trainingsweek kwam Ruud van Nistelrooy (komend seizoen hoofdtrainer van Jong PSV, red.) bijvoorbeeld naar me toe om zich voor te stellen. Die bescheiden cultuur sprak me erg aan."

Het PSV-avontuur van Spenkelink blijft hoogstwaarschijnlijk beperkt tot één seizoen, maar de doelman koestert zijn opgedane ervaring. "Vorig jaar zomer lagen er meerdere opties in Zweden op tafel, maar met de kennis van nu ben ik blij dat ik die stap toen niet heb gezet. Dan had ik dit jaar PSV nooit meegemaakt", vertelt de doelman. Spenkelink wil komend seizoen echter vaker spelen en maakt zich vooralsnog geen zorgen. "Omdat ik aan heb gegeven voor speelminuten te gaan, is de kans op verlengen niet groot. Waar ik vorig jaar op dit tijdstip niets te kiezen had, verkeer ik nu in de luxepositie dat ik over interesse niets te klagen heb."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws