'Atlético Madrid benadert Bentancur (Juventus) én oude Eredivisie-bekende Tapia'

'Atlético Madrid benadert Bentancur (Juventus) én oude Eredivisie-bekende Tapia'

27-05-2021 19:58
18

De carrière van Renato Tapia zou een wonderlijk vervolg kunnen krijgen. De Peruviaan speelde in Nederland voor FC Twente, Feyenoord en Willem II, was niet meer nodig in De Kuip en verkaste afgelopen naar Celta de Vigo: in Galicië heeft hij zich in de kijker gespeeld bij kersvers landskampioen Atlético Madrid.

Tapia was dit seizoen goed voor 34 officiële wedstrijden namens Celta de Vigo, dat als achtste in La Liga is geëindigd. De geruchten over belangstelling van Atlético Madrid gingen al langer rond, maar volgens het Peruviaanse medium Líbero zijn er al gesprekken opgestart tussen Los Rojiblancos en het kamp-Tapia.

De oude Eredivisie-bekende heeft echter een geduchte concurrent: de Uruguayaan Rodrigo Bentancur, die momenteel uitkomt voor Juventus. Zowel Tapia als Bentancur ligt nog tot 2024 vast bij zijn huidige werkgever. De Juventus-middenvelder zou echter een clausule ter waarde van veertig miljoen euro in zijn contract hebben, die per 30 juni verstrijkt. Hoeveel Tapia moet kosten, is vooralsnog niet bekend.