'Lammers valt buiten de boot bij Atalanta: huurtransfer moet oplossing bieden'

'Lammers valt buiten de boot bij Atalanta: huurtransfer moet oplossing bieden'

27-05-2021 20:50
78

Sam Lammers beleeft nog weinig plezier aan zijn overstap naar Atalanta Bergamo. De ex-PSV'er mag vermoedelijk op huurbasis vertrekken bij de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini, zo meldt transferexpert Gianluca Di Marzio.

Volgens Di Marzio heeft Genoa interesse in Lammers. Die club deed in januari al een poging voor de 24-jarige spits, maar bereikte toen geen akkoord met Atalanta. Een huurdeal lijkt nu meer kans van slagen te hebben. Lammers houdt in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia voornamelijk de bank warm. Duván Zapata en Luis Muriel krijgen de voorkeur van Gasperini. De Nederlander bleef steken op vijftien optredens in de Serie A, waarvan slechts één als basisspeler. Hij scoorde twee keer.

Lammers onderging woensdag een operatie aan zijn schouder, maar hij zou bij de start van het nieuwe seizoen weer fit moeten zijn. Atalanta betaalde vorig jaar zeven miljoen euro aan PSV voor de spits. Hij tekende een contract tot medio 2023 bij La Dea, waar ook Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens actief zijn.