Overbodige speler FC Barcelona: 'Ik denk dat het persoonlijk is van Koeman'

Overbodige speler FC Barcelona: 'Ik denk dat het persoonlijk is van Koeman'

28-05-2021 08:45
52

Ronald Koeman blijkt geen fan van Matheus Fernandes en andersom is dat ook zo. De middenvelder werd het afgelopen seizoen structureel genegeerd door de trainer van FC Barcelona. Fernandes zit met vragen.

Fernandes werd voor zeven miljoen euro gekocht van Palmeiras, maar zit in Catalonië op de bank. Hij kwam tot slechts zeventien minuten in de Champions League en wacht nog op zijn debuut in de Primera Division.

Fernandes heeft geen idee waarom hij slechts zeventien minuten op mocht draven. "Er waren wedstrijden waar ik had kunnen spelen, zoals bij andere spelers het geval was", zegt hij tegen Mundo Deportivo. "Ik weet niet wat zich afspeelt in het hoofd van de trainer. We hadden meer met elkaar kunnen praten, maar hij zei niet veel en ik weet niet waarom hij me niet liet spelen."

Aan het begin van het seizoen werd voor Fernandes al duidelijk dat het een zwaar jaar zou worden voor hem. "Hij zei toen al tegen de managers dat hij niet op me zou rekenen. En ik dacht: hoe kun je dat zeggen als je me niet kent? Je moet me dan eerst bekijken. Vaak als het seizoen eenmaal begint blijkt het toch anders te zijn, maar Koeman sprak niet met me. Ik wil graag weten wat hij dacht zodat ik na kon denken over mijn carrière. Hij vertelde me dat hij niet op me rekende en dat ik weg kon als ik een goede club zou vinden. Die vond ik niet omdat ik nog steeds jong ben en net aankwam. Ik vroeg hem om me minuten te geven zodat ik een club kon vinden, maar die kreeg niet. Het was heel raar."

Koeman liet Fernandes zeventien minuten spelen tegen Dinamo Kiev in de Champions League. Daar bleef het verder bij. "Een maand later vroeg ik: trainer, waarom krijg ik niet meer kansen? Heb ik het slecht gedaan? Hij zei: nee, je speelde goed, maar ik kan je niet laten spelen omdat ik niet op je reken. Je hebt niet het niveau van Barcelona. Ik zei dat ik moet zijn aangetrokken op basis van m'n kwaliteiten, dus er moet iets anders zijn."

"Ik heb het gevoel dat het persoonlijk is omdat Koeman niet met me sprak... Voor mij is het persoonlijk", zegt Fernandes. "Ik wacht tot de club me iets vertelt, ik wil weten of ze op me rekenen of dat ik iets anders kan zoeken. Ik hoop dat we snel met elkaar in gesprek gaan."