Ajax werkt niet mee aan Eagles-plan: 'Liet Overmars doorschemeren'

Ajax werkt niet mee aan Eagles-plan: 'Liet Overmars doorschemeren'

28-05-2021 11:24 Laatste update: 12:00
56

Ajax heeft een voorstel van Go Ahead Eagles om Jay Gorter meteen weer te verhuren aan de promovendus afgeschoten. Directeur Marc Overmars heeft andere plannen met de doelman.

"Toen Ajax concreet werd voor Gorter, was het eerste wat ik zei: Marc, koop hem en laat hem hier nog een jaar spelen", vertelt Eagles-grootaandeelhouder Alex Kroes in gesprek met ESPN. "Daar heeft hij veel meer aan dan dat hij voor Jong Ajax speelt, naar mijn mening."

"Hij (Overmars, red.) heeft uiteindelijk op dat vlak andere plannen laten doorschemeren. Daar zit verhuur aan Go Ahead niet bij en dat is jammer." Donderdagavond meldde het Algemeen Dagblad dat Ajax een verhoogd bod had uitgebracht op Gorter, nadat de onderhandelingen in eerste instantie waren stopgezet.

De doelman, die vorig seizoen furore maakte met 25 clean sheets in de Keuken Kampioen Divisie, wordt ook gevolgd door Vitesse, dat Remko Pasveer al naar Amsterdam zag vertrekken. De twintigjarige sluitpost uit Purmerend is geen onbekende voor Ajax. Gorter speelde tussen 2010 en 2014 al in de Ajax-jeugd.