Laporta over 'Wembley-legende' Koeman: 'Wij hebben hem niet gehaald'

Laporta over 'Wembley-legende' Koeman: 'Wij hebben hem niet gehaald'

28-05-2021 12:55
48

Ronald Koeman heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst bij FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta vertelt op een persconferentie dat hij volgende week opnieuw om tafel gaat met de Nederlandse trainer.

Koeman en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hadden dinsdag een onderhoud met Laporta, maar veel wijzer zijn ze daar nog niet van geworden. De preses liet ook vrijdag in het midden of er nog plaats is voor de ex-bondscoach van Oranje. "Bij Barcelona zijn er geen tussenjaren, maar we respecteren de situatie waarin we zitten. We hebben Koeman altijd met veel respect behandeld. Hij is een Wembley-legende en een professional die zijn werk doet", vertelt Laporta, geciteerd door Mundo Deportivo.

Wedden

Meer odds

"Ik geloof dat onze relatie goed is", vervolgt de Barça-voorzitter over Koeman. "We zijn eerlijk en open naar elkaar, en dat is goed. Maar hij is een coach die wij niet gehaald hebben: hij zat hier al, dus de gesprekken zijn nodig om te kijken of we dezelfde kant op willen gaan. Ronald heeft nog een contract voor een jaar en hij wil graag verder, maar er is geen reden om te haasten. We hebben afgesproken dat we elkaar volgende week weer zien."

Laporta werd ook gevraagd naar mogelijke opvolgers, zoals Xavi. Daar wilde hij echter geen antwoord op geven. "Xavi zal een geweldige coach worden, maar Ronald heeft nog een doorlopend contract en we sluiten een langer verblijf niet uit. Het is normaal dat we alles evalueren en dan plannen gaan maken voor komend seizoen. Als er een beslissing is genomen, zal Ronald de eerste zijn die dit te horen krijgt."

Spaanse media schreven eerder dat Laporta zichzelf vijftien dagen de tijd heeft gegeven om naar een mogelijke opvolger van Koeman te zoeken.