Witte rook uit Bernabéu: Real Madrid presenteert eerste topaanwinst

Witte rook uit Bernabéu: Real Madrid presenteert eerste topaanwinst

Gepubliceerd: vrijdag 28 mei 2021 om 18:10vr 28-05-2021 om 18:10

Laatste update: vrijdag 28 mei 2021 om 21:35vr 28-05-2021 om 21:35

Na maanden getouwtrek is het eindelijk rond: David Alaba is speler van Real Madrid. De club heeft vrijdag zijn komst officieel gemaakt. Alaba komt transfervrij over van Bayern München, waar zijn contract afliep.

Het was al duidelijk dat Alaba zou vertrekken bij de Bundesliga-kampioen, alleen niet naar welke club. Liverpool was naar verluidt ook in de race, maar kon niet op tegen de financiële stootkracht van Real Madrid, dat hem een vijfjarig contract heeft aangeboden.

Om de transfer van Alaba was het een en ander te doen. Bayern München wilde graag zijn contract verlengen, maar wist geen akkoord te bereiken met zijn zaakwaarnemer. Na een hoop gemoddergooi in de media werd duidelijk dat Alaba transfervrij zou vertrekken uit München. Een flinke aderlating voor Bayern, dat een flinke transferwaarde in rook op ziet gaan.

Alaba was ruim tien seizoenen lang speler van Bayern München. Hij werd de afgelopen jaren ook al in verband gebracht met Real Madrid, terwijl ook FC Barcelona een oogje op hem had.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws