Weghorst duidelijk na corona-vraag: 'Kies ervoor om me niet te laten vaccineren'

Weghorst duidelijk na corona-vraag: 'Kies ervoor om me niet te laten vaccineren'

28-05-2021 19:53 Laatste update: 21:05
379

Wout Weghorst werd vrijdagmiddag niet erg blij van een vraag die hij voor de camera van de NOS kreeg. De spits van VfL Wolfsburg werd gevraagd naar zijn mening over de situatie rondom het coronavirus. Een aantal maanden geleden kwam Weghorst onder vuur te liggen, nadat hij op social media zijn twijfels uitte over het virus.

Bij de NOS krijgt Weghorst de vraag of hij een 'viruswappie' is. "Bijzonder, dit is dus de eerste vraag die je me stelt richting het EK...", countert de 28-jarige doelpuntenmaker, waarna hij toch enigszins ingaat op de vraag. "Er is daar veel over gezegd en veel over ingevuld. Ik wil over corona eigenlijk niks meer zeggen, dat is niet aan mij. Ik wil over voetbal praten."

"Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt om me niet te laten vaccineren", gaat Weghorst verder. "Dat is ook bekend. Iedereen moet daarin zijn eigen keuze maken en doen wat goed voelt."

In december plaatste Weghorst op Instagram openlijk zijn vraagtekens bij het coronavirus én het vaccin. De aanvaller plaatste een foto met de tekst: 'Stel je voor dat je gedwongen wordt om een vaccin te nemen voor een ziekte die zo dodelijk is dat je je eerst moet laten testen om erachter te komen of je het hebt.' Daarmee kwam hij niet weg. De viervoudig Oranje-international kreeg een hoop negatieve reacties over zich heen en bood niet veel later zijn excuses aan.