Wijndal mikt op Europese top: 'Stappen maken, maar ik denk dat dat erin zit'

Wijndal mikt op Europese top: 'Stappen maken, maar ik denk dat dat erin zit'

28-05-2021 21:21 Laatste update: 21:36
107

Owen Wijndal steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De 21-jarige linksback van AZ en het Nederlands elftal barst van het zelfvertrouwen denkt dat hij de stap naar een Europese topclub aankan.

Johan Derksen zei kort na het debuut van Wijndal bij AZ al eens dat hij de nieuwe Marcelo was. "Hij heeft er wel aardig wat kijk op, hè, die man", lacht de international in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Nee, 'de nieuwe Marcelo' is wel heel veel van me gevraagd. Het gaat hartstikke goed nu, maar om de nieuwe Marcelo te zijn moet ik wel wat Champions Leagues winnen en tien jaar lang bij een van de beste clubs van de wereld spelen."

"Ik denk wel dat dat erin zit, ja. Natuurlijk moet ik nog heel wat stappen maken, maar ik ben ook nog jong", vervolgt Wijndal, die denkt dat het EK hem dichter bij zijn doel kan brengen. "Dat hangt er natuurlijk wel vanaf hoe ik dan gespeeld heb. Maar ik heb op dit moment wel het gevoel dat ik elke stap aankan. Of het EK daarin bepalend is, weet ik niet. Het zou natuurlijk wel lekker zijn als ik op het EK ook echt laat zien dat ik er klaar voor ben."

Wijndal bestrijdt dat hij alleen in een aanvallende ploeg tot zijn recht komt. Hij denkt ook in een defensief team uit de voeten te kunnen. "Ja, dat denk ik wel. Mensen denken soms dat ik niet kan verdedigen omdat ik opval met aanvallende acties. Maar ik kan ook gewoon goed verdedigen. Als je kijkt hoe vaak ik word gepasseerd door een tegenstander: bijna nooit."