Trainersnieuws uit Tilburg: Grim is nieuwe hoofdtrainer van Willem ll

Trainersnieuws uit Tilburg: Grim is nieuwe hoofdtrainer van Willem ll

28-05-2021 22:16 Laatste update: 22:25
184

Fred Grim is de nieuwe hoofdtrainer van Willem ll. Grim komt over van RKC Waalwijk en wordt in Tilburg de opvolger van Zeljko Petrovic, die deze week afscheid nam.

Dat maakt Willem ll bekend via de officiële kanalen. De aanstelling van Grim komt enigszins uit de lucht vallen. Willem ll heeft de interesse in de trainer van RKC geheim weten te houden, daar er geen geruchten waren over een overstap. Grim werd begin dit jaar nog gelinkt aan AZ.

"Fred heeft als voetballer en trainer op verschillende niveaus gewerkt, van jeugdopleidingen tot de top van het Nederlandse voetbal. Willem II heeft de ambitie om met aanvallend voetbal een stabiele Eredivisieclub te worden en onze eigen opgeleide talenten de stap naar het eerste elftal te laten zetten", licht technisch manager Joris Matthijsen van Willem ll toe.

"Omdat Fred zijn veelzijdige ervaring en visie die hij in zijn trainerscarrière ontwikkelde bij Willem II past, zien we in hem de aangewezen man om die gezamenlijke ambities te realiseren. We kijken ernaar uit om over enkele weken met Fred aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen."

Grim heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt met RKC. Zijn club vocht tegen degradatie, maar toch was er lof voor de speelwijze van de Waalwijkers. RKC wist zich dit seizoen knap te handhaven in de Eredivisie.