Willem II wil weer 'Ajax van het Zuiden' zijn: 'Niet nog een jaar onderin'

Willem II wil weer 'Ajax van het Zuiden' zijn: 'Niet nog een jaar onderin'

29-05-2021 13:52
70

Fred Grim hoopt volgend seizoen te kunnen bewijzen dat Willem II inderdaad het 'Ajax van het Zuiden' is. De trainer, die vrijdag aangesteld werd bij de Tricolores, heeft een duidelijke speelstijl voor ogen.

De teams van Grim moeten goed positiespel spelen en vooruit voetballen, zoals hij dat ook bij RKC Waalwijk wilde zien. Dat past volgens de oefenmeester goed in Tilburg. "Dit is een club die vooruit wil spelen en verzorgd wil voetballen, zoals ik dat ook altijd bij Ajax gewend was", zegt hij tegen De Telegraaf.

De Amsterdamse speelstijl moet dus ook in het Koning Willem II Stadion terug te zien zijn. "Er wordt vaak gezegd dat Willem II het Ajax van het Zuiden is", weet ook Grim. "Met mijn verleden bij Ajax zal dat nog wel vaker voorbij gaan komen."

Met zijn eigen plannen wil de trainer er voor zorgen dat de Tricolores niet nog een seizoen tegen degradatie moeten vechten. "Mijn focus ligt in eerste instantie op het inslijpen van de speelwijze die ik voor ogen heb en het realiseren van verzorgd voetbal. Dan zal moeten blijken wat we daarmee kunnen bewerkstelligen, maar een jaar onderin willen we niet nog eens meemaken."