'Guardiola heeft altijd gezegd dat hij Ajax heel interessant vindt, dus wie weet'

'Guardiola heeft altijd gezegd dat hij Ajax heel interessant vindt, dus wie weet'

29-05-2021 22:35
61

Richard Witschge hoopt stiekem dat Pep Guardiola ooit trainer wil worden van Ajax. De Spaanse manager van Manchester City, die tijdens zijn actieve loopbaan bij Barcelona ploeggenoot was van Witschge, speelt voetbal volgens het idee van Johan Cruijff.

Voetballen volgens Cruijff past volgens Witschge ook automatisch bij Ajax. "Guardiola zou als trainer heel goed in de Ajax-filosofie passen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Financieel is het waarschijnlijk niet reëel, maar misschien is hij zo'n liefhebber dat hij toch ooit bij Ajax zou willen werken. Hij heeft altijd gezegd dat hij Ajax en het voetbal van Ajax heel inspirerend vindt, dus wie weet."

Wedden

Meer odds

De gewezen middenvelder van onder meer Ajax en Barcelona speelde onder de eeuwige nummer veertien bij Barcelona, net als Guardiola. "Het voetbal van toen is niet te vergelijken met dat van nu, maar hij is duidelijk heel sterk beïnvloed door Johan. Dat zie je vaak terug in de speelwijze die hij hanteert, maar vooral in het belang dat hij hecht aan het positiespel."

Guardiola was trainer van Barcelona en zwaaide ook de scepter bij Bayern München. Nu is hij eindverantwoordelijke bij Manchester City.