'Onderhoud tussen Nedved en Raiola: Juve wil Pogba, Donnarumma en Malen'

'Onderhoud tussen Nedved en Raiola: Juve wil Pogba, Donnarumma en Malen'

30-05-2021 11:15
111

Juventus zint op revanche na een teleurstellend seizoen in de Serie A. La Vecchia Signora wil de selectie vernieuwen en daarom zat vice-voorzitter Pavel Nedved zaterdag om tafel met Mino Raiola. Onder meer Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma én Donyell Malen werden besproken.

Dat meldt althans Tuttosport. Volgens de sportkrant uit Turijn zijn Pogba en Donnarumma de belangrijkste transferdoelwitten van Juventus. Een groot voordeel is de uitstekende relatie van Raiola met Nedved, die tijdens zijn spelersloopbaan ook door de Nederlandse zaakwaarnemer werd begeleid.

Donnarumma moet de nieuwe doelman worden bij de Italiaanse topclub. De 22-jarige Italiaanse international heeft een aflopend contract bij AC Milan, maar Juve moet eerst Wojciech Szczesny zien te verkopen. Dat is geen eenvoudige opgave, aangezien de Pool vastligt tot medio 2024 en zeven miljoen euro per jaar verdient. Veel andere clubs zitten echter in hetzelfde, lastige, schuitje.

Raiola en Nedved spraken in Monte Carlo ook over Pogba. Juventus staat open voor een ruildeal met Manchester United, waarbij Cristiano Ronaldo de omgekeerde weg bewandelt. Een vertrek van de Portugese ster zou ruimte maken voor Malen of Moise Kean. De Oranje-international, die negentien keer scoorde in 32 Eredivisie-duels, heeft een contract tot medio 2024 bij PSV. Kean was dit seizoen verhuurd aan Paris Saint-Germain, maar keert vermoedelijk terug naar Everton.

Tot slot werken Juventus en Raiola aan een spelersruil met AC Milan. Federico Bernardeschi moet de overstap maken naar San Siro, zodat Alessio Romagnoli in Turijn aan de slag kan. Beide spelers lopen volgend jaar uit hun contract en op deze manier kunnen beide clubs nog wat verdienen.