Wijnaldum over fel Liverpool-statement: 'Mijn ploeggenoten begrepen me helemaal'

30 mei 2021 om 17:59

Georginio Wijnaldum hield tegenover ESPN de kaken nog op elkaar, maar heeft later op de zondag meer tekst en uitleg gegeven over een toekomstige transfer naar FC Barcelona. Deze is een kwestie van tijd, is eerder deze week duidelijk geworden.

De zakelijke vertegenwoordigers van Wijnaldum – zaakwaarnemer Humphrey Nijman en jurist Jan Kabalt – werden deze week bij Camp Nou gespot. De speler zelf heeft het ook meegekregen. "Mijn zaakwaarnemer is er geweest en staat op de foto. Daar is geen ontkennen aan", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Maar verder kan ik er nog niks over zeggen."

Wanneer Wijnaldum gaat tekenen, is nog even de vraag. Zondag ging het verhaal rond dat FC Barcelona zijn medische staf naar het trainingskamp van Oranje wilde sturen, maar bondscoach Frank de Boer wil niet meewerken aan een medische keuring van zijn aanvoerder. Zijn internationals moeten zich immers volledig op het EK kunnen concentreren. "Die spelers zullen dus geduld moeten hebben tot na het toernooi."

Het Liverpool-statement
Wijnaldum staat nog één maand onder contract bij Liverpool en zal dan transfervrij vertrekken, na een dienstverband van vijf jaar. Beide partijen spraken lange tijd over een contractverlenging, maar kwamen er niet uit. Nadat hij werd uitgezwaaid op Anfield, plaatste Wijnaldum een statement via social media. 'Ik had graag nog jarenlang bij Liverpool willen spelen, maar helaas is het allemaal iets anders gelopen' en 'Ik zal nog eens terugblikken op het verhaal en hoe alles is gelopen: de fans verdienen het om te weten hoe het is gegaan', liet hij onder meer weten.

In gesprek met het Algemeen Dagblad licht hij een klein tipje van de sluier op. "Ik heb niet voor niets besloten om geen nieuw contract te tekenen." Zijn ploeggenoten bij Liverpool zijn al wél op de hoogste gesteld van de situatie. "Zij begrijpen me helemaal", klinkt het. "Ik ga dat nog wel eens uitleggen, maar het is niet zo dat het alleen van mij afkomt."