'FC Barcelona wil zich in trainingskamp Oranje melden voor medische keuring'

'FC Barcelona wil zich in trainingskamp Oranje melden voor medische keuring'

30-05-2021 14:54 Laatste update: 15:14
66

Het Nederlands elftal krijgt op korte termijn bezoek van FC Barcelona. De medische staf wil Georginio Wijnaldum keuren en is van plan de medische staf naar het trainingskamp van Oranje te sturen, weet transferexpert Fabrizio Romano.

Als alles volgens plan verloopt, stuurt Barcelona zijn medici zo snel mogelijk naar het trainingskamp van Oranje, dat zich voorbereidt op het EK. Het is de bedoeling dat Wijnaldum in Portugal een medische keuring ondergaat. Aansluitend tekent hij voor drie jaar bij de club van onder meer Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

De transfer van Wijnaldum hangt al bijna een jaar in de lucht. Barcelona is sinds de aanstelling van Koeman serieus geïnteresseerd in de dertigjarige Oranje-aanvoerder, maar door de financiële problemen in Camp Nou liepen de onderhandelingen grote vertraging op. Om die reden ging ook de transfer van Memphis Depay afgelopen jaar niet door.

Nu heeft Wijnaldum vlak voor het EK zijn gewenste toptransfer binnen. Het is nog niet precies bekend wanneer Barcelona zijn komst wereldkundig gaat maken. De Catalaanse grootmacht gaat zich ook versterken met Eric García en Sergio Agüero (beiden Manchester City). Ook Memphis Depay staat op de nominatie.