Van de Looi: 'Noa kan heel primair reageren, dat moet je niet altijd uiten'

Van de Looi: 'Noa kan heel primair reageren, dat moet je niet altijd uiten'

31-05-2021 10:15 Laatste update: 11:02
44

Bondscoach Erwin van de Looi hoopt maandagavond, zonder de geblesseerde Noa Lang, de halve finale van het jeugd-EK te bereiken met Jong Oranje. Van de Looi prijst in gesprek met het Algemeen Dagblad het karakter van de smaakmaker van de Belgische kampioen.

Jong Oranje wordt al ruim een jaar gevolgd door een cameraploeg, op weg naar het jeugd-EK dat in de aankomende weken zijn ontknoping kent. Maandagavond wordt het EK hervat met de kwartfinales, waarin Oranje het opneemt tegen Jong Frankrijk. De verschillende karakters binnen de selectie van Jong Oranje leveren sterke televisie op, vindt bondscoach Van de Looi, die het mooi vindt dat Nederland ook de andere kant van de medaille te zien krijgt.

Zoals een teleurgestelde Lang, die Van de Looi maandagavond moet missen vanwege een blessure. "Maar zijn karakter is overal hetzelfde gebleven", begint de bondscoach. "Toen ik hem eens niet selecteerde, ben ik bij hem langsgegaan in Rotterdam. Om aan te geven dat het helpt als hij kleine dingen verbetert. Noa kan heel primair reageren. Dat zit in je karakter, maar je moet dat niet altijd uiten, want het werkt soms tegen je."

Na zijn veelbesproken overstap van Ajax naar Club Brugge zag Van de Looi soms ook een emotionele Lang. De bondscoach besloot Lang een keer niet op te stellen, omdat hij vond dat de aanvaller er met zijn hoofd niet voor de volle 100% bij was. "Vervolgens gooide hij er tijdens een rondo met de pet naar", blikt Van de Looi terug. "Noa versterkt dan andere jongens. Dan bereikt hij een grens. Als je dat bij hem neerlegt, begrijpt hij dat ook. Ik ben er om ze te helpen, maar ook om het team en de kwaliteit van de training-zoveel hebben we er niet- te bewaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie