Barça-transfer met jaar vertraging beklonken: transferclausule van 400 miljoen

Barça-transfer met jaar vertraging beklonken: transferclausule van 400 miljoen

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 09:04di 01-06-2021 om 09:04

Laatste update: dinsdag 1 juni 2021 om 09:56di 01-06-2021 om 09:56

Het hing al maandenlang in de lucht en nu is het dan eindelijk officieel: Eric García keert terug bij FC Barcelona. De geboren Catalaan komt transfervrij over van Manchester City.

García maakte in 2017 als jeugdspeler de overstap naar The Citizens en haalde er uiteindelijk ook het eerste elftal. Barça probeerde afgelopen zomer al uit alle macht om de verloren zoon terug te halen. Dat lukte toen niet, maar het werd al snel duidelijk dat García met één jaar 'vertraging' transfervrij over zal stappen.

Dinsdagochtend is de twintigjarige verdediger gepresenteerd door Barcelona. Hij tekent voor vijf seizoenen, tot de zomer van 2026. In zijn contract is een transferclausule van liefst 400 miljoen euro opgenomen. García wordt om 13.15 uur voorgesteld aan pers en publiek. "Ik ben heel blij dat ik weer thuis ben", laat hij weten in een eerste reactie. De Spaanse international zit in de EK-selectie van zijn land.

García wordt in Camp Nou gezien als de erfgenaam van Gerard Piqué, die nog drie jaar vastligt maar op leeftijd raakt en regelmatig kampt met blessures. Barcelona versterkte zich maandag ook al transfervrij met Sergio Agüero. Georginio Wijnaldum moet de volgende worden, terwijl de komst van Memphis Depay ook in de lucht hangt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws