'De Ligt ging van Ajax naar Juventus en stond er meteen, Micky kan dat ook'

'De Ligt ging van Ajax naar Juventus en stond er meteen, Micky kan dat ook'

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 10:30wo 02-06-2021 om 10:30

Micky van de Ven is geschikt voor de absolute top. Daar is Sipke Hulshoff, die met hem heeft gewerkt bij FC Volendam, van overtuigd. Veel clubs worden in verband gebracht met de talentvolle verdediger uit Wormer.

Van de Ven kondigde zijn vertrek aan bij Volendam na de uitschakeling tegen NAC Breda in de play-offs. Hulshoff erkent dat de verdediger klaar is voor een nieuwe stap in zijn nog prille loopbaan. "Micky was vorig seizoen eigenlijk al onhoudbaar. Het is eigenlijk een wonder dat Volendam hem nog een jaar heeft weten te behouden", zegt Hulshoff tegen VoetbalPrimeur.

VfL Wolfsburg heeft serieuze interesse in Van de Ven, maar is lang niet de enige gegadigde: met name vanuit de Eredivisie is er interesse. "Het is lastig om te zeggen wat het beste voor hem is. Bij sommige spelers denk je dat een tussenstap beter is, maar je hebt ook spelers die er meteen staan. Kijk maar naar Matthijs de Ligt, waar ik hem toch wel mee vergelijk. De Ligt ging van Ajax naar Juventus en stond er ook meteen. Ik denk dat Micky dat ook kan. Het is goed voor hem dat hij een stap maakt."

Hulshoff noemt Van de Ven 'een supergetalenteerde centrale verdediger'. "Hij heeft hele specifieke kwaliteiten waardoor hij topvoetbal kan spelen. Al heeft hij nog wel een paar punten waar hij aan moet werken zodat hij niet verrast wordt, zoals je zag in de play-offs. Maar hij heeft power, snelheid en drive. Het is een goede gast die hard wil werken. Ik denk dat het goed is dat hij deze zomer de stap maakt omdat hij spelers om zich heen nodig heeft die een hoger niveau hebben dan hij en die hem daarin mee kunnen trekken."

Van de Ven brak vorig seizoen door bij Volendam. Hulshoff is niet verrast dat hij als een raket gaat. "Hij is vrij snel basisspeler geworden nadat hij bij de selectie kwam. Zijn fysieke voorwaarden zijn dusdanig goed, dat ik ervan overtuigd ben dat hij de top gaat halen en een hele mooie transfer gaat maken. Hij blijft de komende tien à twaalf jaar een constante factor."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt Van de Ven in de top?

Ja
61%
Nee
39%
(877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws