Van de Looi roemt Feyenoord-duo: 'Meest talentvolle in zijn leeftijdscategorie'

Van de Looi roemt Feyenoord-duo: 'Meest talentvolle in zijn leeftijdscategorie'

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 07:13di 01-06-2021 om 07:13

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi is lovend over de optredens van Tyrell Malacia en Justin Bijlow. De Feyenoorders behoorden tot de uitblinkers in het duel met Jong Frankrijk in de kwartfinale van het EK O21.

Malacia moest lang Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain) voor zich dulden, maar kreeg maandag zijn kans. "Hij heeft lang moeten wachten, maar ik heb vanaf het begin gezegd dat ik zou kijken hoe iedereen zou presteren deze week", zegt Van de Looi in De Telegraaf. "En Tyrell heeft geweldig getraind. Soms heb je de keuze tussen goed en slecht, nu tussen beter en best. Dat geldt ook voor Devyne Rensch op rechts. Piepjong, maar echt veel kwaliteit, heeft hij laten zien. Maar de keuze voor Jordan Teze op rechtsback bleek vandaag echt gerechtvaardigd."

Naast Malacia maakte ook Feyenoord-ploeggenoot Justin Bijlow een sterke indruk. "Dat Nederland de komende jaren met Bijlow vooruit zou kunnen? Dat hoop ik wel", stelt Van de Looi. "Er is geen enkele keeperstrainer of journalist die zijn talent niet zal onderkennen. Hij is de meest talentvolle keeper uit zijn leeftijdscategorie. Al heeft Kjell Scherpen het in de groepsfase ook geweldig gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws