NOS: Ajax ziet Onana mogelijk voor absolute bodemprijs naar Arsenal vertrekken

NOS: Ajax ziet Onana mogelijk voor absolute bodemprijs naar Arsenal vertrekken

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 12:14di 01-06-2021 om 12:14

Laatste update: dinsdag 1 juni 2021 om 12:41di 01-06-2021 om 12:41

Arsenal wil Andre Onana deze zomer overnemen van Ajax, ongeacht de uitkomst van het hoger beroep bij het CAS. De dopingstraf van de 25-jarige doelman is wél van grote invloed op de transfersom, meldt de NOS.

Volgens de omroep zal de transfer van Onana naar Arsenal vrij snel na de uitkomst van het beroep, dat woensdag wordt behandeld, worden afgerond. Als de straf wordt ingekort, dan kan Ajax een bedrag van zes tot negen miljoen euro tegemoet zien. Mocht de straf blijven staan, dan is dat voor de Amsterdammers een bittere pil. In dat geval willen The Gunners slechts twee miljoen overmaken. 

Ajax betaalde in januari 2015 zelf 150.000 euro om de Kameroener over te nemen van FC Barcelona. Naast de gevallen Premier League-grootmacht hebben ook rivaal Manchester United en Paris Saint-Germain interesse in Onana. Die clubs hebben met David De Gea en Keylor Navas echter al twee keepers die voorlopig nog het vertrouwen krijgen. Arsenal heeft dan ook de beste papieren. De Londenaren zijn niet tevreden over Bernd Leno en zien Onana als eerste doelman.

Onana, die voor twaalf maanden werd geschorst, lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax daarmee al gespeeld te hebben. "Hij houdt van de club en van de supporters. Hij is een paar keer bij Ajax gebleven terwijl hij een mooie transfer kon maken. Hij heeft heel veel aan Ajax te danken. Hij hoopt de club dan ook - ondanks de schorsing - via de voordeur te verlaten", laat zijn manager weten.

Ajax is al druk doende om het keepersbestand op orde te brengen. Maarten Stekelenburg verlengde zijn contract, Remko Pasveer komt transfervrij over van Vitesse en ook Jay Gorter (Go Ahead Eagles) staat op de Amsterdamse radar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Onana een lagere straf krijgen?

Ja
47%
Nee
53%
(8366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws