Ajax reikt Abelhak Nouri Trofee uit aan zestienjarige aanvaller: 'Niet verwacht'

Ajax reikt Abelhak Nouri Trofee uit aan zestienjarige aanvaller: 'Niet verwacht'

01-06-2021 17:20
34

Amourricho van Axel Dongen heeft dinsdagmiddag de Abhelhak Nouri Trofee in ontvangst mogen nemen. De zestienjarige aanvaller is het grootste talent van de jeugdopleiding van afgelopen seizoen en kreeg de prijs overhandigd door de familie van Abdelhak Nouri.

Samen met hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali kreeg Van Axel Dongen de prijs overhandigd door de familie van Nouri. De aanvaller maakte dit seizoen, op 5 mei, zijn debuut in het betaalde voetbal en is uitgeroepen tot het grootste talent van het afgelopen seizoen van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Van Axel Dongen volgt hiermee Devyne Rensch op, die de prijs vorig jaar wist te winnen.

Van Axel Dongen is heel erg trots op de gewonnen trofee. "Ik had het totaal niet verwacht", laat de jeugdige aanvaller weten via de clubsite. "Ik wil al mijn medespelers en de trainers bedanken. Het is een heel mooi rijtje waarin ik nu terecht kom." Ook Ouaali is trots en blij voor Van Axel Dongen. "Zijn individuele actie, spel in de kleine ruimte en overzicht maken hem tot een hele bijzondere speler", aldus het hoofd van de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

De Abdelhak Nouri Award, die voorheen de naam Talent van de Toekomst droeg, kende in het verleden een aantal bekende winnaars. Zo wisten huidige internationals Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Davy Klaassen, Daley Blind en Justin Kluivert de prestigieuze prijs eerder in de wacht te slepen.