FC Twente 'neemt risico' en wil portemonnee trekken voor zwaar geblesseerde Cerny

FC Twente 'neemt risico' en wil portemonnee trekken voor zwaar geblesseerde Cerny

02-06-2021 07:39 Laatste update: 08:03
42

FC Twente wil graag langer door met Vaclav Cerny, bevestigt technisch directeur Jan Streuer. De 23-jarige Tsjech werd vorig seizoen gehuurd van FC Utrecht, maar staat sinds medio januari buitenspel met een zware knieblessure.

FC Twente leek Cerny aanvankelijk opnieuw te willen huren, maar heeft inmiddels besloten om aan een permanente transfer te werken. "Daar zit een risico aan", erkent Streuer in gesprek met TC/Tubantia. "Omdat we niet weten wanneer hij weer fit is. Maar dat risico nemen we, omdat we Vaclav een belangrijke en aantrekkelijke speler vinden. Hij is een echte publieksspeler."

Wedden

Meer odds

De bij Ajax opgeleide Tsjech maakte dan ook veel indruk tijdens zijn eerste maanden in Enschedese dienst. In de eerste zestien Eredivisie-duels van het seizoen was Cerny goed voor zes doelpunten en zeven assists. Zijn huidige verbintenis bij FC Utrecht loopt nog één jaar door, maar het heeft er alle schijn van dat hij deze niet uit gaat dienen.

Queensy Menig kan overigens de omgekeerde weg bewandelen. FC Utrecht heeft zich bij FC Twente gemeld voor de linksbuiten.