Schotten moeten zeven (!) spelers missen tegen Oranje: 'Geen controle over'

Schotten moeten zeven (!) spelers missen tegen Oranje: 'Geen controle over'

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 15:08wo 02-06-2021 om 15:08

Schotland begint woensdagavond met een fors gedecimeerde selectie aan het oefenduel met Oranje. The Tartan Army moet zeven (!) spelers missen, vanwege een positieve coronatest die middenvelder John Fleck heeft afgelegd.

De 29-jarige speler van Sheffield United zal woensdagavond niet van de partij zijn in de Algarve. Hetzelfde geldt voor zijn zes landgenoten David Marshall, Stephen O'Donnell, Nathan Patterson, Grant Hanley, John McGinn en Che Adams: zij zijn allen negatief getest, maar zullen uit voorzorg aan de kant blijven.

Bondscoach Steve Clarke houdt hierdoor negentien spelers over voor het treffen met Oranje. "De rest moet gewoon doorgaan met het goede werk dat we leveren", wordt hij geciteerd door de BBC. "Ik wil niet dat dit overschaduwd wordt door deze unieke situatie. Als dit gebeurt, moeten we erop inspelen, maar het heeft geen zin om hierover in de stress te schieten. Er zijn nu eenmaal zaken waar je geen controle over hebt."

Nederland en Schotland trappen om 20.45 uur Nederlandse tijd af in Portugal. Oranje oefent zondag nog tegen Georgië en kan zich dan opmaken voor de EK-poulewedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. De Schotten spelen zondag tegen Luxemburg en zijn tijdens het EK gekoppeld aan Engeland, Tsjechië en Kroatië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws