'Oranje op scherp na nieuws over Schotten: shirtjes ruilen en handjes verboden'

'Oranje op scherp na nieuws over Schotten: shirtjes ruilen en handjes verboden'

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 15:48wo 02-06-2021 om 15:48

Het Nederlands elftal staat op scherp in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Schotland van woensdagavond. Volgens de Schotse krant The Daily Record zijn er maatregelen genomen, naar aanleiding van het wegvallen van zeven Schotse internationals.

John Fleck testte positief op het coronavirus en zes collega-internationals worden uit voorzorg aan de kant gehouden, waardoor The Tartan Army nog maar negentien spelers over heeft. Bondscoach Frank de Boer – die Jasper Cillessen al weg moest strepen vanwege een positieve coronatest – is beducht voor extra besmettingen, bericht The Daily Record.

De KNVB ziet het niet zitten om de wedstrijd op het allerlaatste moment af te gelasten, maar de spelers hebben wel extra instructies gekregen. De spelers mogen bijvoorbeeld geen shirtjes ruilen of handen schudden met hun Schotse tegenstanders. Georginio Wijnaldum moet bijvoorbeeld voorzichtig zijn als hij zijn Liverpool-maatje Andy Robertson tegenkomt.

Nederland en Schotland beginnen woensdag in Portugal aan hun EK-voorbereiding. Het oefenduel in de Algarve begint om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat Oranje doen tegen Schotland?

Winnen
79%
Verliezen
9%
Gelijkspelen
12%
(986 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws