De Jong vertelt over PSV-move: 'Kregen info dat hij beschikbaar was voor transfer'

De Jong vertelt over PSV-move: 'Kregen info dat hij beschikbaar was voor transfer'

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 21:25wo 02-06-2021 om 21:25

Laatste update: woensdag 2 juni 2021 om 21:29wo 02-06-2021 om 21:29

Technisch manager John de Jong heeft onthuld hoe de transfer van André Ramalho naar PSV tot stand is gekomen. Volgens De Jong kreeg PSV te horen dat de Braziliaanse stopper 'beschikbaar' was voor een transfer.

Tegenover de clubkanalen van PSV vertelt De Jong over de komst van Ramalho. "We kregen uiteindelijk de informatie dat hij deze zomer beschikbaar was voor een transfer. We hebben goed gekeken waar we versterkingen nodig hadden. Dat was in de achterste linie zeker het geval. Dit was een mooi moment om hem te halen, omdat hij nog een éénjarig contract had bij Salzburg."

De Jong ziet dat Ramalho één van de leiders van de PSV-selectie kan worden. "Hij heeft veel Champions League-ervaring en is gewend om prijzen te winnen. Dat was het profiel dat we zochten."

Volgens De Jong is het voor Ramalho 'een mooie uitdaging' om bij PSV aan de slag te gaan. "Hij heeft zijn eerste stappen gezet in Oostenrijk. Hij is toen even in de Bundesliga actief geweest, maar kwam alweer vrij snel terug bij Salzburg. Hij is nu klaar voor een nieuwe uitdaging: buiten Oostenrijk prijzen winnen met een nieuwe club. Hij kijkt er erg naar uit om dat bij ons te gaan doen", besluit De Jong.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws