Van Hooijdonk verbaasd over tactische keuze De Boer: 'Dat doen we nu weer...'

Van Hooijdonk verbaasd over tactische keuze De Boer: 'Dat doen we nu weer...'

02-06-2021 23:07 Laatste update: 23:09
76

Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk vinden dat Oranje 'heel matig' voor de dag kwam tegen Schotland. De twee analisten snappen niet dat het Nederlands elftal in een 5-3-2-systeem aantrad tegen de Schotten.

In de NOS-studio vertelt Afellay als eerste wat hij van de wedstrijd vond. "Wat we vandaag hebben gezien geeft natuurlijk geen vertrouwen voor de toekomst", stelt de 53-voudig international. "Het was heel matig, ook aan de bal. Er gingen veel passes breed, van de ene centrale verdediger naar de andere. Er kwam ook heel weinig vanuit het middenveld. Niemand gaf passes zoals Daley Blind dat normaal doet: ballen tussen de linies waardoor er ruimtes komen. Het zat er geen moment in vandaag."

Van Hooijdonk verbaast zich over het feit dat Oranje in een 5-3-2-formatie speelde tegen Schotland. "Als je in dit systeem gaat spelen in wedstrijden tegen sterke landen, dan kan het prima. 5-3-2 is alleen geen systeem waarin je op balbezit én een tegenstander kapot kan spelen. Dat doen we alleen wel weer..."

Afellay is het eens met Van Hooijdonk en ziet dat de tijd begint te dringen richting het EK. "Het is niet dat we over een maand de eerste wedstrijd spelen. Hier is geen tijd meer voor. Er moeten nu vastigheden gecreëerd worden, die in zulke wedstrijden tot uiting komen. Ik heb alleen geen vastigheid gezien."