Schotse bondscoach boos na stunt tegen Oranje: 'Het is ons afgepakt, beschamend'

Schotse bondscoach boos na stunt tegen Oranje: 'Het is ons afgepakt, beschamend'

Gepubliceerd: donderdag 3 juni 2021 om 10:18do 03-06-2021 om 10:18

De Schotse bondscoach Steve Clarke houdt gemengde gevoelens over aan het gelijkspel tegen het Nederlands elftal. De prestatie van zijn uitgeklede ploeg maakt hem trots, maar de scheidsrechter verpestte in Clarke's ogen het feestje.

Scheidsrechter Vitor Ferreira gaf Oranje enkele minuten voor tijd een vrije trap, die binnen werd geramd door Memphis Depay. Daardoor werd 2-2 in Estadio Algarve. De vrije trap was wel heel goedkoop, vindt Clarke. "We hadden de wedstrijd graag willen winnen, maar dat is ons afgepakt door de scheidsrechter", foetert de bondscoach van Schotland.

Clarke houdt zich niet in: "De beslissing om daar een vrije trap voor te geven is echt beschamend. Maar goed: ik houd er niet van om veel te praten over de scheidsrechter en ons optreden gaat verder dan alleen zijn beslissing. Het ging uiteindelijk niet om het resultaat, maar om de prestatie - en die was goed."

In de Schotse pers werd het Nederlands elftal door de mangel gehaald. De ploeg van bondscoach Frank de Boer is geen serieuze kanshebber voor de Europese titel, zo luidde de teneur. Memphis maakte beide Oranje-goals in Portugal. Jack Hendry en invaller Kevin Nisbet scoorden voor Schotland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws