Barça komt met bevestiging: Laporta kiest voor Koeman én Cruijff in Camp Nou

Barça komt met bevestiging: Laporta kiest voor Koeman én Cruijff in Camp Nou

03-06-2021 13:36 Laatste update: 13:48
74

Het is officieel: Jordi Cruijff keert terug bij FC Barcelona. De oud-international komt over van Shenzhen FC en krijgt een 'strategische rol' in Camp Nou. Hij gaat onder meer samenwerken met Ronald Koeman, die aanblijft.

Koeman werkte als speler succesvol samen Johan Cruijff en krijgt komend seizoen te maken met zoon Jordi. De 47-jarige Cruijff wordt technisch adviseur bij de Catalaanse grootmacht. Mateu Alemany blijft technisch directeur, terwijl Jordi Cruijff met Ramón Planes het technisch secretariaat moet gaan vormen.

Jordi Cruijff stond tussen 1993 en 1996 als speler onder contract bij Barcelona. Sindsdien was hij niet meer in een officiële rol betrokken bij de club, ondanks vele flirts. Na de benoeming van Laporta als president komt het er nu alsnog van. Barcelona dankt Shenzhen FC, de Chinese club waar Cruijff trainer was, voor de medewerking.

Cruijff was eerder in verschillende functies werkzaam bij Valletta FC, AEK Larnaca, Maccabi Tel Avivi, Chongqing Lifan en de nationale bond van Ecuador. Naast Barcelona kwam hij als speler uit voor Manchester United, Celta de Vigo, Deportivo Alavés en Espanyol.

Koeman
Donderdag wordt ook officieel bekend dat Koeman aanblijft als trainer van Barcelona. Na een laatste overleg van de trainer met de clubleiding kreeg hij het verlossende woord: Laporta respecteert het contract, dat in 2022 afloopt. Naast Koeman zijn met Alfred Schreuder en Frenkie de Jong nog twee Nederlanders actief in Camp Nou. Bovendien zijn Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in aantocht.